Kérdés esetén állunk rendelkezésére +36-30/577-2946

INFORMÁCIÓ

Mivel a bike55.hu csapata elkötelezett a biztonságos, és balesetmentes kerékpározás mellett, csak beállított és használatra kész kerékpárt adunk ki átvételi pontunkon előre egyeztetett időpontban, futárszolgálattal nem küldünk kerékpárt!

 

Webáruházunk GLS futárszolgálattal szállít. A szállítási költségek a csomag méretétől, illetve ha van az utánvét szolgáltatástól függ az alábbi táblázat alapján:

Szállítás belföldre

 

Csomag mérete

Leghosszabb és legrövidebb

oldal hossza összesen

Alap szállítási árak**

XS

maximum 35 cm

2.050,- HUF

S

maximum 50 cm

2.390,- HUF

M

maximum 65 cm

2.800,- HUF

L

maximum 80 cm

3.390,- HUF

XL

maximum 3 m körméret*

3.700,- HUF

* Körméret = 2x szélesség + 2x magasság + hosszúság

** Ha utánvéttel történik a fizetés, az alap szállítási díjhoz hozzáadódik az utánvétkezelés költsége az alábbiak szerint:

30.000,- forint utánvét összegig +500,- HUF

30.001,- forint utánvét összegtől +1.000,- HUF 

 

 

Szállítás külföldre

Webáruházunk kizárólag Magyarország területére küld csomagot.

 

Tisztelt Látogató!

 

A webáruházban felmerülő kérdések esetén a következő számot hívhatja, állunk rendelkezésére.

 

+3630/577-2946

A szám reggel 7-20 óra között hivható.

A köztes időben e-mailben tud velünk kapcsolatba lépni. 

info@bike55.hu

Amennyiben megadja telefonszámát, visszahívjuk!

Rugalmas átvételi lehetőséggel dolgozunk, nem vagyunk mindig az átadóponton.

Kerékpárvásárlás előtt, segíteni tudunk a megfelelő kategória, típus, méret kiválasztásában.

Bemutatótermünkben mindig van készlet amin meg tudjuk mutatni a lehetőségeket.

Folyamatosan bővítjük választékunkat, a minél szélesebb kínálat elérésének érdekében.

Forgalmazott kerékpár kategóriák:

MTB, Trekking, Cross trekking, Városi, Bmx, Junior, Cruiser és Komfort kerékpárok..

Kiemelt márkáink:

Cross. Polar, Csepel, Capriolo, Visitor, Venssini, Medison, Scout, Adriatica, Sprint

Lehetőség van egyedi kerékpárok összeállítására is és a gyári szereltséget is tudjuk személyre szabni.

Komfort csomagokat, kiegészítőket tudunk ajánlani szinte minden kategóriában a minél kényelmesebb kerékpározás elérésének érdekében.

Amennyiben személyesen veszi át megrendelt kerékpárját, vagy bemutatótermünkben válassza ki azt, a beállítás INGYENES.

A helyszíni vásárláshoz regisztráció és egy weben leadott rendelés szükséges, amiben az átadóponton tudunk segíteni.

Nem üzemelünk nyitott üzletként, ezért mindig szükséges az egyeztetés a találkozások előtt. (30/577-2946)

Szolgáltatásaink:

Új és használt kerékpárok értékesítése,

Új Kerékpárok beüzemelése, 

Kerékpár építés, átalakítás, alkatrészellátás, teljeskörű szerviz.

További információ a SZERVIZ menüben.

 

Remélem hamarosan találkozunk!

 

A legfontosabb különbségek a női és férfi kerékpárok között

Amikor női és férfi kerékpárok kerülnek szóba, mindannyiunk fejében él egy adott formabeli különbség, és annak ellenére, hogy igen jelentős eltérések adódhatnak, csak kevés ember - leginkább szakmabeliek - van(nak) tisztában a részletekkel. Régebben kevesebb különbség volt a női és férfi kerékpárok között, mint manapság. A női változatok szebb, esztétikusabban kivitelezett és sajnos gyengébb specifikációjú modellek voltak. Érdemes kicsit mélyebben is tanulmányozni a szebbik nem által preferált kerékpárokat, hiszen azt ismerik kevesebben. Az esztétikai árnyalatokat leszámítva, szerencsére napjainkban a minőségi női
kerékpárok ugyanolyan teljesítményt és alkatrészeket kínálnak, mint a férfi modellek. Profizmusban tehát kevés eltérés van a női és férfi kerékpárok között, így is adódnak azonban markáns különbségek.

Az egyik ilyen meghatározó faktor az illeszkedés - a kerékpárgyártók nagyon sok olyan illeszkedési adattal rendelkeznek, amelyekre az adott modell kivitelezése épül. A nők átlagosan alacsonyabbak, törzshosszuk rövidebb, mint a férfiaké, ezért a női kerékpár modellek többnyire rövidebb stackmagasságúak. A női test finomabb méretarányai miatt, a nők általában ugyanolyan jól tudják használni a mindkét nem számára alkalmas, úgynevezett unisex kerékpárokat is, mint a csak nők számára tervezetteket. Egy jó kerékpáros szaküzlet azonban figyelmen kívül hagyja a marketinget, és a testarányoknak megfelelő kerékpárokra koncentrál. Szükséges néhány hét tekerés a kerékpárral kapcsolatos dolgok megfelelő teszteléséhez és felméréséhez. Amennyiben ezt követően biciklizés közben problémát észlelünk, nyugodtan menjünk vissza a kerékpárboltba, és konzultáljunk, kérjünk segítséget. Ennek keretében adjusztálhatják, kicserélhetik az alkatrészeket, vagy ha szükséges, más méretű modellre cserélik a kerékpárt.

Korábban a klasszikus női kerékpár egy lefelé ívelő felső csövet tartalmazott, amelynek története abba a korba vezet vissza, amikor a női lovasok még hosszú szoknyát viseltek. Ilyen típusú női kerékpárokkal manapság is találkozhatunk, jellemzőbb azonban, hogy a kerékpártervezők nem pusztán a felső csövön kísérleteznek ívelt elemekkel. A kerékpár illeszkedését más alkatrészek is befolyásolják, és ezen alkatrészek mérete vagy beállításai hozzájárulnak ahhoz, hogy a bicikli jobban összhangban legyen a versenyző fiziológiájával. A szár, az ülés, a kormány, a felfüggesztés és a fékkarok egyaránt befolyásolhatják az illeszkedést, és ezáltal a kényelmet. Ami az ülést illeti, a női nyergek általában rövidebbek és szélesebbek, a női versenyzők azonban gyakran kedvelik a keskeny nyergeket, amelyek megkönnyítik a pedálos mozgást. Többnyire a nyereg az az alkatrész, amelynek beállításait elsőként változtatják meg a versenyzők, azért hogy az megfeleljen a preferenciáiknak. A kormányra is érdemes figyelnünk, mivel a nők válla általában keskenyebb, mint a férfiaké, ezért egy kisebb, szűkebb megoldás lehet a megfelelő. A felfüggesztés sem elhanyagolandó faktor, hiszen például a könnyebb versenyzőknek alacsonyabb súlyra hangolt felfüggesztésre van szükségük. Vásárlás előtt informálódjunk a fékkarokról is. Az alacsonyabb versenyzőknek gyakran kisebb a kezük, amely megnehezítheti a fékkarok kényelmes elérését és működtetését. Néhány kar állítócsavarokkal is felszerelt, amelyek segítségével
csökkenthetjük a kar elérését. Megoldást jelenthetnek a rövid hatótávolságú karok is.

Férfi trekking, túra, cross, cross-trekking, kerékpár, hosszú távra kényelmes, könnyed használat. A tárcsafékes kivitel a komoly igénybevételre professzionálisabb felhasználásra, hegyes dombos helyekre. V fékes, normál használatra.főleg sik utakra megfelelő. mechanikus tárcsafék inkább optikai dolog főleg az alacsonyabb áruházi kategóriákban. A hidraulikus fékeknél van tárcsás és felnire ható verzió is. A tárcsást rendszerint az MTB. trekking, crosstrekking kerékpároknál alkalmazzák. A felnire ható féket a Magura gyárt, ezt használják túra trekkingeknél és Triál kerékpároknál. A Shimano váltók és fékrendszerek a legismertebb kerékpáros alkatrészek. Alap típusai a 5-6-7 sebességes rendszerek. Váltókarok, jobb oldalon rendszerint pozicionáltak a bal oldalon a Tajvani hajtómű gyártók gyártási minőségi hullámzása miatt és a minél szélesebb felhasználási lehetőségek érdekében nem pozícionált hanem frikciós állítási lehetőséget alkalmaztak. Revoshift, markolat váltó, általános normál használatra ajánlott. Kis meghibásodási lehetőséggel és kevés kiálló alkatrésszel ami a gyerekkerékpárokon is jól alkalmazható. A magasabb felszerelési szinten fékváltókart és külön váltókarokat alkalmaznak. Ezeknél a rendszereknél a váltás minőség sokkal jobb, terhelésnél is sokkal kifinomultabban működig a váltás. A  alu vázas, aluminium vázas, városi, komfort, acél vázas, hagyományos, kontrás, kontrafékes kerékpár, kosaras, csomagtartós, felszerelt, city, teleszkópos, gyerek kerékpár, női bicikli, összteleszkópos, cruiser, gravel, országúti, verseny, kemping, camping bringa.

Örök használati eszközök: férfi és női kerékpárok

Talán a legelterjedtebb közlekedési eszközök közé tartoznak a világon a férfi és női kerékpárok.  Rengetegen használják a világ szinte összes országában, népszerűsége nem csökken az évek előre haladtával sem. Hogy is csökkenhetne, amikor a gyerekeket már egészen kicsi korukban megtanítják használni? Borítékolható, hogy aki kiskorában megszereti, az felnőtt korában is szívesen használja majd a kerékpárt. Honlapunk kínálatában mindenki megtalálja a neki megmegfelelőbbet: férfi, női, gyermek kerékpárok széles választékával készültünk.

Miért érdemes kerékpározni?

Rengeteg előnyt fel tudnánk sorolni. Először is, környezetbarát, hiszen semmiféle káros anyagot nem bocsát ki, nincs szüksége se benzinre, se gázolajra a működéséhez. Aki autó helyett kerékpárra pattan, máris tett valamit a környezetért. De nem csak a környezetért, hanem a saját egészségéért is, hiszen a biciklizés fizikailag is jót tesz a szervezetünknek.

Való igaz, ahhoz, hogy megkezdhessük szelni a kilométereket, be kell ruháznunk egy megfelelő férfi, vagy női kerékpárra. A befektetett ár azonban viszonylag gyorsan megtérül! Ha megoldható, hogy a munkahelyünkre kerékpárral járjunk be, akkor például máris megspóroltuk az üzemanyag árát, amit a kocsinkba kellene tankolni, vagy épp a tömegközlekedéshez szükséges jegy, bérlet ára is a zsebünkben marad. Ha munkába menet tudunk sportolni – hiszen biciklizünk -, konditerembe sem kell járnunk. A hétvégi túrázásokhoz szintén jó társ a bicikli, szép tájakat láthatunk, jó levegőn mozoghatunk, akár családunkkal, barátainkkal, de még egyedül is.

Mi alapján válasszunk?

Ahhoz, hogy kétkerekünket élvezettel használjuk, hogy kényelmes legyen akár rövid, akár hosszútávon, mindenképpen jól kell választanunk modellt. Oldalunkon található egy mérettáblázat, mely segítség lehet, de személyesen is szívesen segítünk a bemutatótermünkben. Nem csak abban tudunk szakmai tanácsot adni, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb kategória, hanem abban is, hogy az egyes modelleket mennyire lehet személyes igényekre szabni. Mivel a bemutatótermünk nem tart állandóan nyitva, előzetes bejelentkezés szükséges a látogatásához, mely megtehető e-mailben, vagy telefonon is. Rugalmasan állunk vevőink rendelkezésére, munkaidőn kívül is megoldható, hogy ellátogassanak hozzánk. Ha férfi és női kerékpárját nálunk választja ki, vagy honlapunkról rendeli, de személyesen veszi át, akkor szívesen beállítjuk, és a kiegészítők szerelését is díjmentesen elvégezzük.

Melyik márkát, melyik típust érdemes választani?

Cégünk csak megbízható márkákkal dolgozik, férfi és női kerékpárok esetében egyaránt. Mivel kerékpárok szervizelésével, és gyártásával is évtizedeken keresztük foglalkoztunk, vannak olyan márkák, amelyeket szívesen ajánlunk vásárlóinknak. Léteznek átlagos pénztárcához mértek, de prémium kategóriás kétkerekűek is. Kedvelt márkáink például a Csepel, a Cross, a Capriolo Polar, a Medison, a Scount, a Venssini, az Adriatica és a Sprint. A kategóriák választéka is színes: fellelhető nálunk a trekking, a cross trekking, a MTB, a BMX, a városi, a junior, a komfort vagy épp a cruiser biciklik. A minőség, és a folyamatos alkatrészellátás mindegyikből garantált nálunk!

Többféle kiegészítő kapható nálunk, minden, ami egy férfi és női kerékpárral kellhet. Kosarak, bukósisakok, lámpák, csengők, sárvédők, gyermekülések széles választékával várjuk vásárlóinkat. Alkatrészek cseréjét is vállaljuk, legyen szó nyeregről, kormányról, váltóról, gumikról. 

Cégünk számára kiemelten fontos, hogy a hazai beszállítókkal, gyártókkal jó viszonyt ápoljunk, emiatt főként az ő termékeiket forgalmazzuk. Látogassanak el honlapunkra, ahol nem csak az aktuális akciókkal találkozhatnak, hanem megtalálják a szervizárainkat is!